Tuesday, September 8, 2009

Award n Tagged !!!




salam...ni tugasan yg kak azlina @ http://azlinadeco.blogspot.com/ bagi...tq kak ina..I jawab yer..actually I penah dapat task ni @ my bungamekar >>http://bungamekar.fotopages.com..so, am juz copy from that link jer lah yer...btw thanks a lot kak..
Coz ada option, I jawab yg B lah yer..(A - masih baru mengenali kak ina, so I cannot describe bout her..cuma yg I tahu,kak ina duk manjung,suka buat decoupage,ada sorang anak dara yg comel, n surirumah sepenuh masa..) ok lah kot, at least tau gak lak sesikit bout k.ina ni....he he

here's we go...my answer...
1>> Paling suka n teruja bila p JALAN-JALAN…!!! Aktiviti wajib, kurang2 seminggu sekali, paling tidak 2 minggu sekali..tak kira lah dekat ker, jauh ker..rajin p ukurlilit Alpha Angel, JJ, Carrefour, Ampang Point..mana lah tau kan..kot2 segi bangunan dah berubah!!! ha ha ha . p/s .i jarang bwk anak2 turun KLCC,Mid-Valley n kawasan2 yg sewaktu dengannyer..coz I n my1 x suka dedahkan anak2 ngan environment yg boleh memudaratkan tumbesaran anak2 biler tgk org yg kurang cara pemakaian, bebas berpelukan, dan segala mcm lagik la…arus pemodenan anak2 zaman sekarang ni..

2>> I Luv ShOppInG!!! “Beli-Belah Tingkap” pun suka yg amat…wajib tu…wajib…he he..kurang2 mesti ada satu barang yg di beli..x kira lah kicap sebotol pun tak apa..janji ada beli barang bwk balik…he he

3>> I LuV barangan yg lebih dikenali sebagai “KAIN”…kurang2 satu bulan mesti beli kain ela sepasang dua or paling tidak beli “BAJU”…(kurang2 brapa bulan sekali buat clearance..mana2 baju x ndak pakai or dah muak ndak pakai or dalam bahasa yg paling sedap didengar ialah..”TAK MUAT”..bagi pada adik2 n cousin…slalunyer diaorang ni untung n suka dapat pakai mybaju…

4>>SuKa jadik perunding percutian untuk myfamily…normally I make an arrangement from A-Z ie, ke mana, brapa hari ndak pegi, survey tempat tinggal /hotel..everything except for payment…payment to be charged into my1’s account!!! Ha ha ha..

5>> I SuKa nampak kemas suasana rumah..cukup pantang nampak sawang, pasu2, barang perhiasan rumah berhabuk/debu..(am prefer mengemas dari memasak..)..suka panjat tangga n lap kipas siling…suka mop pakai kain buruk compared to batang mop!!! Why? Lagik bersih n lantai nampak licin tau..(sebenornyer ndak buat exercise badan gak tu..coz malas ndak p jogging…ala2 cinderalla kena dera ngan mak tiri biler kemas rumah…ha ha ha

6>> Punyai hampir 10 jenis handbag pelbagai jenama yg disimpan dan dijaga dgn baik. .ie,TommyHilfiger, NineWest, The Sak, Aldo, AnneKlein..x ingat dah..n latest ColeHaan..bag2 ni kirim kat mybro (aircrew) kalu dia fly to US..beli pun time ada sale kat sana…authentic…not imitation tau.. dah lama target ndak beli TODs ..tapi blum kesampaian lagik…manyak mahal ooo…

7>> MY wardrobe of course dipenuhi ngan cotton fabrik..normally kirim kain kalu mybro p dubai…(tempat yg zaiy@dubai pegi tu)..kat KL ni ada satu branchnyer..tp x leh ckp coz, nanti ramai p serbu..sorry, I x suka pakai yg sama ngan org lain..cari sendiri lah yer..kain@ kedai ni cantik2 n look different frm others..i Like..tokey dia dah jadik kwn kitaorg so, diskaun after diskaun ma…dulu2 my trend pakai batik sutera..la ni dah 4 yrs..pilih cotton n chiffon…

8>> I LuV reading…tapi not teks book…magazine yes..buat collection ie..anjungseri, rasa, jelita…n midi..

9>> Coz am da brownholic a.k.a teruja ngan kaler2 yg ada brown (tp tengok gak,bukan smua brown kaler is my favourite..so, whatever collection ie, baju,kasut,handbag,furniture..mesti ada kaler brown..)suka hati I ler..

10>>last but not least…suka ajak my1 p cuba makan kat tempat2 yg x penah pegi..agak2 OK, then later on bwk family..”open table”…ha ha ha..(I suka baca n/paper Pancaindera, kolum SELERA KITA, yg promo tempat2 makan..peh tu, take a note, n later on suh my1 bwk p sana…)

>>kak ina, my task complete...tapi I tak sempat ndak tag sesapa...coz am very busy la ni...jarang singgah blog orang...(need to complete my report before submitting to meeting after raya...huh, rasanyer abis speeding dah ni..)

No comments:

Post a Comment